torstai 4. lokakuuta 2012

Kirpputoreista

Nurkissa pyörii jos jonkinmoista tarpeetonta tavaraa: pieneksi käyneitä lastenvaatteita, omia vanhoja vaatteita ja kenkiä, parittomia ja/tai vääränvärisiä pussilakanoita, mihinkään sopimattomia koriste-esineitä, luettuja kirjoja ja niin edelleen. Sitten on vielä keittiötavara: epämieluisat keittokirjat; kipot, kapot ja työkalut, joita on epämääräinen määrä tai joita ei koskaan käytetä; lahjaksi saadut astiasarjan osat, joita on jo tai joita ei kerätä...

Kirpputori on tietenkin vanha kunnon ratkaisu näihin. Tai jokin keräysloota. Tähän mennessä olen hyödyntänyt vain lähi-itsepalvelukirppistä omien tavaroiden myyntiin. Olisi varmaan kokeilemisen arvoista, löytäisivätkö esimerkiksi lastenvaatteet ja lelut paremmin uusia omistajia lastentarvikekirppiksellä.

Keittiötarvikkeille muuten löytyy Helsingissä jo oma kirpparitapahtuma! Loistoidea on se. Tuollainen jos järjestettäisiin Tampereella, kiikuttaisin viivana sinne omat keittiökamani (ja itseni myymään, mutta myös tekemään löytöjä!).

Mitkähän ovat Tampereen alueen parhaita kirppiksiä myynnin sujuvuuden kannalta? Kirpparitapahtumissa selkeänä plussana on tunnelma, jota ei tavoita itsepalvelukirppiksillä. Eikä ole pakko laputtaa jokaista tuotetta - senkuin heittelee hintoja hatusta ja antautuu tinkaamiseen asiakkaiden kanssa.

Itse olen tottunut asioimaan näissä:
Jonnan kirppis
Radiokirppis
Bonuskirppis
Länsikirppis
Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Moron peräkonttikirppis Keskustorilla

1 kommentti: