sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Tyynynpäälliset, check!

Mikä mahtava fiilis. Sain kuin sainkin ihan omin pikku kätösin ommelluksi makuuhuoneen koristetyynyjen päälliset! Käytän yleensä ompelukonetta lähinnä housunlahkeiden satunnaiseen lyhentämiseen, joten tyynynpäällisten kokoon kursiminen on mieletön saavutus, ja olen nyt eilisillasta asti ihastellut kätteni jälkiä. Kerrankin kätevä emäntä -olo!


Kauempaa otettuja kuvia tyynyistä in action löytyy edellisestä makuuhuonepostauksesta, jolloin kankaat tosin olivat vielä irrallaan. Onkohan kankaan väri nyt sitten nimeltään okra, terrakotta vai poltettu oranssi?

Tyynynpäällisten teko oli ex tempore -toimintaa; en piirrellyt mitään suuntaviivoja kankaisiin tai edes käyttänyt mittanauhaa. Nuppineuloilla vaan muutamat merkit ja menoksi! Mulla oli tosin todellisia vaikeuksia hahmottaa, miten saan sovitetuksi kankaan ja suunnitelluksi "täyttöaukon" haluamaani kohtaan, ja sen jälkeen käännetyksi koko komeuden nurinpäin ompelemista varten. Ilmeisesti avaruudellista hahmotuskykyä vailla olen minä.

Nyt jälkeenpäin vasta maltoin katsoa netistä ohjetta, ja kas, Youtubesta löytyykin opastusvideoita tyynynpäällisen ompeluun! Aika herttaista. Tässä videossa tehdään juuri sellainen "envelope"-päällinen jonka itsekin väsäsin!

Eikä tyynynpäällisissä vielä kaikki. Päällystin samaan syssyyn myös kolme vanhaa puutuolia, joiden istuinosan kangaspäälliset kaipasivat uutta väriä. Samoja raita- ja kukkakankaita riitti vielä niihinkin. Kuvat niistä jäivät vielä ottamatta, mutta todistusaineistoa on tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti