keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tuorepuuro!


Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni tuorepuuron tekoa, kun innostuin Thaimaan-lomalla iltapäivälehdessä näkemästäni reseptistä. Valitettavasti ko. resepti ei kulkeutunut mukaani, kun en kehdannut repiä sitä lainalehdestä ja käsin kopiointi laiskotti. Onneksi meillä on kuitenkin tämä ihmeellinen internet, josta reseptejä löytyy pilvin pimein!

Useista resepteistä yhdistelemällä laitoin eilen illalla tekeytymään oman versioni tattarituorepuurosta:

Rouva K:n tattarituorepuuro
4-5 annosta

2 dl tattarisuurimoita
kourallinen kuorimattomia manteleita
kourallinen auringonkukansiemeniä
kuusi kuivattua, kivetöntä taatelia
vettä
hunajaa
ripaus suolaa
2 dl metsävadelmia pakastimesta sulatettuna

Illalla...
Huuhtele tattarisuurimot hyvin siivilässä. Kaada suurimot, mantelit, auringonkukansiemenet ja mantelit astiaan ja lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät ja vettä on jonkin verran niiden päälläkin. Anna liota yön yli.

Aamulla surauta seos mössöksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja hunajalla oman maun mukaan ja sekoita joukkoon vadelmat tai muut marjat. Lisää vielä lautaselle vähän vadelmia puuron päälle.

....aamulla!
Puurosta tuli hyvää! Ruokaisa puuro suorastaan rakastaa noita raikkaita marjoja. Jossain ohjeessa oli puuroon lisätty vain kuivattuja hedelmiä/marjoja tai banaania, mutta itse kyllä luulen, että tuoremarjat tasapainottavat parhaiten puuron maun.



Tuorepuuro ei jäänyt vain kokeiluksi - seuraavaksi taidan tuunata reseptiä vaihtamalla vadelmat mustikoihin tai mustaherukoihin, kun niitäkin on pakastimessa. Kanelia voisi kokeilla mausteena.

Ja nam - löysin myös älyttömän herkulliselta kuulostavan kauratuorepuuron ohjeen, jota täytyy kokeilla! Se voisi jopa maistua viisivuotiaalle ruokapoliisillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti