perjantai 7. kesäkuuta 2013

Yrttitarha ruukuissa

Basilika, rucola, tilli, lehtipersilja, korianteri, minttu... Näitä heiniä tarttuu kaupasta mukaan harva se kerta ja joka kerta ajattelen, että tällä kerralla vihdoin istutan sen kaupan ruukun multaköntsän isompaan ruukkuun ja multiin, eikä enää tarvitse jatkuvasti heittää nuukahtaneita yrttipurkkeja pois. Saatika maksaa taas uudesta puskasta. Aina se istuttaminen kumminkin jää.

Mutta nyt on kesä! Ja kun ulkona oikein istuttamisen makuun pääsin (sain anopilta tuliaisiksi mustasilmäsusannan, 30 litraa multaa ja käskyn istuttaa kukka isompaan ruukkuun), perustin yrttiruukkupuutarhan terassille. Ensimmäiset tulokkaat  olivat äitini tuomat sitruunamelissa, basilika, tilli ja pienilehtinen salaatti, jossa on punaiset lehtiruodit. Hurraa äidit ja anopit! Mikähän muuten tuon pikkulehtisen salaatin nimi mahtaa olla?




Sitruunamelissa on ihan pirtsakanmakuinen yrtti, jota en kyllä paljonkaan ole käyttänyt. Ainakin siitä saa maistuvaa makuvettä lisäämällä muutamia oksia vesikannuun. Jos joku tietää sitruunamelissalle jonkin herkullisen käyttökohteen, saa vinkata!

P.S. Talvella, kun yrttipuutarha joutaa sisälle pakkasen armoilta, otan taas käyttöön Lähiömutsilta taannoin bongaamani yrttihyllykön (ihan loistava paikka niille kaupan purkeille!). Ja yritän muistaa kastella niitä. Minkähän takia ulkokasvien kastelun muistaminen on jotenkin helpompaa?? T. Nimim. Sisällä meillä elävät vain altakasteluruukuissa olevat kasvit...

1 kommentti:

  1. Mä en tiedä miksi en saa niitä kaupan yrttejä pysymään hengissä. Ehkä samasta syystä kuin en muitakaan kasveja... :P
    Joku tuollainen yrttihyllyhässäkkä olis kyllä magee. täytyypä pistää korvantaakke.
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista