keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Avokadoa leivällä ja lusikalla


Avokado on jännä hedelmä. Makuahan siinä ei oikeastaan ole, mutta siitä saa kuitenkin loihdittua vastustamattomia herkkuja, joissa avokado on ihan olennainen raaka-aine. Joskus lapsena en voinut sietää avokadoa, mutta nyt saan välillä avokadohimotuksia.

Monimutkaisin ruokalaji, jonka olen avokadosta tähän mennessä värkännyt, on se avokadopasta. Eikä se siis mikään monimutkainen ole. Mutta jos avokadoa haluaa heti ja äkkiä, ei tarvitse kuin halkaista se, poistaa kivi ja kaataa kiven jättämä kuoppa täyteen balsamicoa. Puolikas toiseen käteen, pikkulusikka toiseen - niiiin hyvää!


Astetta viitseliäämmän avokadohimotuksen tullessa teen ihanaa avokadoleipää. Näitä voisi syödä viikon. Tai ehkä jopa elää näillä!

Avokadoleivät
yhdelle

puolikas, kypsä avokado
2 palaa suosikkiruisleipää (omani on Vaasan jälkiuunipalat! Tai -napit, mutta ne on niin pieniä)
tuoreen sitruunan/limen mehua 
mustapippuria / pippurisekoitusta myllystä
sormisuolaa
(voita)

Siivuta avokado kuoressaan. Halutessasi voitele leivänpalat voilla. Jaa avokadosiivut leiville ja murskaa siivuja hiukan niinkuin voitelisit leipää niillä. Mausta leivät sitruuna- tai limemehulla, vastajauhetulla pippurilla ja sormisuolalla. Haukkaa ja nauti!


























Mitäs muita herkkuja avokadosta voisi valmistaa, jos joskus jaksaisi odotella sen suuhun päätymistä vähän kauemmin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti