tiistai 18. joulukuuta 2012

Kuurankukkia

Muistan, kuinka mummulan verannan ikkunoissa oli talvella kauniita kuurankukkia, jotka huursivat ikkunan aivan kuin siihen olisi kiinnittynyt jättiläislumihiutaleita. Nykyeristyksellä ikkunoihin ei taida enää tällaista luonnontaidetta muodostua, mutta onneksi ikkunahiutaleita voi itse tehdä!



 Ei tarvita kuin piimää ja leimasin. Hiutale- tai muun leimasimen varmaan joku kätevämpi emäntä voisi väkertää vaikkapa perunanpuolikkaasta kovertamalla, mutta onneksi mulla oli valmiina puinen hiutaleleimasin, jota käytin myös joulukorttien koristeluun. Piimä voi kuulostaa jotenkin öklöltä aineelta ikkunan sotkemiseen, mutta se tekee oikeasti kuivuessaan kauniin valkoisen, läpikuultavan pinnan hiutaleisiin. Eikä tuoksu miltään, testasin!


Sitten vaan leimasin kastetaan varovasti piimälautaselle. Yhdellä kastamisella saa kolme-neljä kuviota. Ensin piimää on leimasimessa vähän liikaa, joten eka ja ehkä toinenkin leima on pyyhittävä kostealla liinalla pois ikkunasta. Lopuissa kuvioissa ainetta on juuri sopivasti.




Hyvää kuvaa näistä oli kyllä vaikea ottaa. Ja näyttää siltä kuin asuttaisiin vankilassa, kun ikkunasta näkyvät nuo puurimat jotka suojaavat näkymää naapuripihaan. Mutta kehuja ovat hiutaleet saaneet - ovat kuulemma herkän kauniita. Eleetöntä joulukoristelua. Ja hei, kannustavat varmaan myös ikkunanpesuun: noloa jos ikkunoissa on hiutaleita vielä siinä vaiheessa kun ulkona jo vihertää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti