torstai 10. tammikuuta 2013

Mattimyöhäiset matkakuumeessa

Thaimaa, tuo nykysuomalaisen Kanaria, kutsuu perhettämme muutaman viikon kuluttua!

Joulun alla heräsimme (tai siis töissä käyvä mieheni heräsi, mä olin muistutellut asiasta jo jankuttamiseen asti) siihen, että on korkea aika varata matka, jos jonnekin vielä aikoo talvipakkasia pakoon tammi-helmikuun vaihteessa. Äitiyslomalaisena on helppo lähteä matkaan milloin vain, mutta miehen työ on sen luonteista, että sopivaa lomahetkeä joutuu kyttäämään niin, ettei varoaikaa juuri jää. En nyt itsekään ole sensorttinen, että haluaisin lyödä lukkoon matkoja vuoden varoitusajalla, mutta on myönnettävä, että oman siipan spontaaniudelle jään ihan kakkoseksi...

Kahden viikon matkoja kysellessä joulukuun lopulla tarjontaa oli jäljellä (muistaakseni) Thaimaahan, Kuubaan, Intiaan, Kanarialle ja Meksikoon. Vaikka Thaimaa onkin jo tuttu matkakohde lähes kymmenen vuoden takaa ja viime reissu on maaliskuulta 2012, siihen päädyttiin ihan käytännön syistä. Kun kahden viikon matkaamme oli yhdistettävä myös mummujen viikon loma*, ei ihan joka paikka enää onnistunutkaan, sillä osaan kohteista tehdään vain kahden viikon matkoja. Lisäksi kun oltiin viime tingassa varausta tekemässä, ei luonnollisestikaan enää ollut vapaita paikkoja kuin satunnaisesti. Muita valintaperusteita (tai valitsematta jättämisen perusteita) näillä pelimerkeillä:

KYLLÄ Thaimaalle: koska turistitarjontaa on, infrastruktuuri ja hotellitarjonta sopivat mainiosti rentoon lomaan lasten kanssa, tietty "valmiiksi pureskelu" ei ollenkaan haittaa viisi- ja puolivuotiaiden matkalaisten kanssa!
KYLLÄ Thaimaalle: suorat lennot (siis charter-lennot Phuketiin)
KYLLÄ Thaimaalle: vähemmän negatiivisten yllätysten mahdollisuuksia, koska tuttu paikka (vaikka emme menekään samaan hotelliin/kaupunkiin kuin aiemmin)
KYLLÄ Thaimaalle: Iki-ihana ruoka! Ja edullinen!
KYLLÄ Thaimaalle: no siellä nyt vaan tiukkapipoisen ja kylmästä kangistuneen ihmisen mieli ja keho lepää...




EI Intialle: Goa, vaikka kiva matkakohde onkin ja miehen kanssa on sinne matkattu, ei ole yhtä hyvä lapsikohde. Ainakaan nyt ei osunut kohdalle hotellia, joka olisi houkutellut lasten jutuilla. Iso juttu on myös vatsataudin melko suuri mahdollisuus. Ei kerta kaikkiaan viitsi ottaa riskiä, että joutuu lomalla hoitamaan itseään/puolisoaan/lapsiaan ripulin kourissa.

EI Kanarialle: nää on näitä makuasioita...Mutta ei koskaan pidä sanoa ei koskaan. Onhan Kanarialla vankat lapsiperhekannattajansa, kuten Inahdus-kirjablogissakin todetaan. (Pitäisi muuten lukea tuo Lapsiperheen matkakäsikirja!) Vähänpä minäkin tiesin esimerkiksi kolmen viikon reppumatkalla Thaimaassa viime vuosikymmenellä, että karsastamassani Phuketissa viettäisin iloisesti kaksi viikkoa maaliskuussa 2012 mieheni, poikani ja isovanhempien kanssa.

EI Kuuballe: tääkin on vähän mielikuvajuttuja, mutta Kuubaan matkustaisin kyllä mieluummin ilman lapsia, tai ainakin vasta, kun ovat vanhempia. Maa kiehtoo etenkin historiallaan ja tanssikulttuurillaan, mutta mielikuvissani lasten kanssa Kuubaan matkustaminen olisi hengailua all inclusivessa ja vatsataudin välttämistä. Ehkä Lapsiperheen matkakäsikirja voisi valistaa mua tässäkin?

Ja bubbling under:
KYLLÄ Meksikolle: Yllätyksekseni lentoaika on vain 10 tuntia mennessä ja 12 palatessa, ei siis ihan ylitsepääsemätöntä.
KYLLÄ Meksikolle: Meksikossa emme ole vielä käyneet ja paikka vaikuttaa kiinnostavalta ja lapsiperhelomailuunkin sopivalta.

Meksikon "ongelma" taisi olla juuri vähäiset jäljellä olevat matkapaikat mattimyöhäisille. Kalliimmaksikin se olisi tullut kuin Thaimaa, joten jätetään Meksiko hautumaan!

* Mummut/papat matkaseurana on ihan ykkösiä!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti