perjantai 11. tammikuuta 2013

Langennut vegaaniruokakokeilu

Törmäsin ystävän kautta Vegaanihaasteeseen. Hyvä keksintö jakaa blogissa päivittäin uusi vegaaninen ruokaresepti! Jos vastaisin vain omasta ruokahuollostani, ts. en olisi perheellinen, niin nyt kyllä ottaisin haasteen vastaan ja ryhtyisin kuukauden ajaksi kokeilemaan. Liha kuuluu aika mutkattomasti ruokavaliooni, mutta kyllä sen syöminen tekee aika ajoin olon epämukavaksi - ei missään nimessä makunsa, mutta eettisyytensä puolesta. Ostankin mieluiten kaikki eläinkunnan tuotteet luomuna. Meillä kaikki on kuitenkin yleensä vaan melkein eikä just, niin kuin nyt sitten tässäkin asiassa...

Eilen illalla oli määrä tehdä ruokaa vain itselleni (kun edellinen ruoka ei riittänyt) ja muistui mieleeni Vegaanihaasteessa julkaistu Keittiö ja puutarha- blogin Pikainen pastakastike. Ainekset löytyivät kaapeista sattumalta. No, näinhän tämä menee, että lapsiperheen kaapeissa on kaikenlaista vanhentuvaa, jota sitten yrittää hyödyntää, jottei tulisi ruokaroskaa...Orastava vegaaniuteni saikin juustoisen lopun - ainakin toistaiseksi. Hyvä ja todella nopea pasta!

Pikainen pastakastike langenneille vegaanikoille :)
reilu annos kahdelle

spagettia tai muuta pastaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
öljyä paistamiseen
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
pizzamaustetta (oregano, basilika, timjami)

suolaa 
mustapippuria
n. 1 dl Pecorino-juustoa hienona raasteena
vaaleaa balsamiviinietikkaa
persiljaa

Laita pastavesi kiehumaan ja mausta reilusti suolalla.Kuori ja pilko pieniksi sipulit ja porkkanat ja kuullota pannulla öljyssä muutama minuutti. 
Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pavut liemineen sekä yrtit. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää jossain välissä pastat veteen kypsymään. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä n. 5 min, lisää juustoraaste, pippuri sekä tarvittaessa suolaa. Kastike on valmista, kun vihannekset ovat sopivasti pehmenneet. Tarjoile heti pastan kera ja ripota annoksen päälle vaaleaa balsamicoa sekä koristeeksi persiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti