Rouva K:n sitruunatipu
4 kpl ohuita kanafileitä
2 rkl öljyä
voita
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 mieto chilipalko, siemenet poistettu
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
jauhettua juustokuminaa
paprikajauhetta
kanelijauhetta
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
iso kourallinen tavallisia rusinoita
iso kourallinen cashew-pähkinöitä
2,5 dl vettä
iso kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
iso kourallinen tuoretta rucolaa silputtuna
mustia kivettömiä oliiveja
Ruskista kanafileet kevyesti öljy-voiseoksessa. Siirrä broileripalat pataan tai tagine-astiaan. Kunhan on
joku kannellinen (uuninkestävä) astia. Ruskista silputut sipulit, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää joukkoon mausteet, rusinat, cashew-pähkinät ja vesi sekä silputut yrtit ja oliivit. Kaada seos pataan broileripalojen päälle. Kypsennä ruokaa padassa miedolla lämmöllä tai 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa couscousin kanssa.
Huomenna pääsiäisvieraille tehdään lammasta ja sahramicouscousia. Resepti on lempikeittokirjailijani Anna Bergenströmin. Keitän ruokaa varten ekaa kertaa elämässäni lammasta. Yleensä ei kai ole järkevää tarjota vieraille mitään ruokia harjoittelematta/maistamatta niitä ensin, mutta Bergenström ei ole kyllä ikinä pettänyt. Eikä kai se lampaan keittäminen nyt niin vaikeaa voi olla? (Mitä mä onnistuin tekemään tälle tekstin asettelulle?)
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti