torstai 22. syyskuuta 2011

Makua Kööpenhaminasta

Koko viikon työmatka Köpikseen on takana! Viikko meni hujauksessa - ja hektisesti. Kaupunki ympärillä houkutti, mutta valitettavasti sen tutkailemiseen ei aika juuri riittänyt. Miehen matkojen perusteella en ole enää aikoihin pitänyt ulkomaan työmatkoja minään luksuksena (hotellihuoneet ja toimistorakennukset tuppaavat olemaan aika samanlaisia joka maassa, ja muuta ei kerkiä reissulla nähdä..), ja tämä ihkaeka ulkkarityömatkani vahvisti käsitystä. Työtä tulee helposti tuplasti, kun matkan aikana ns. normaalit työt kasaantuvat. Tosin kyllähän ne hotelliaamiaiset ihan hemmottelusta käyvät!

Syödä pitää siis työmatkallakin, joten muutama Nörreportin kulmakuppila valikoitui ihan tuurilla suomalaisen seurueemme ruokapaikaksi. Suppean, mutta maukkaan otoksen perusteella sanoisin, että Kööpenhamina on oikea osoite herkkusuille. Muttei kannata olla mikään turhantarkka karppaaja. Ibsens Hotelin ravintolassa, La Roccassa, sain todella herkullisen ja ei-kermalla lotratun pasta-annoksen (numero 22 listalla). Eksyimme myös pariin symppikseen pubiin, jossa sai maukkaita hamppareita ei-niin-tavallisilla täytteillä, kuten tapenadella. Ihana Kalaset mainosti ruokiaan menuilla, jotka oli painettu jonkun mummon vanhaan kirjoituskoneella ja kuulakärkikynällä värkättyyn reseptivihkojen näköiskappaleisiin. Toista pubia, Bankeråtia, ei oikeastaan sana 'symppis' nyt niin järin hyvin kuvaa; paikassa oli muun muassa mustasilmäisistä nukenpäistä tehdyt lampunvarjostimet (creepy!)...Mutta ainutlaatuisen mystinen painajaisfiilis siellä oli, suosittelen Twin Peaksin ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti