perjantai 2. syyskuuta 2011

Tyrnit tallessa!

Takapihan tyrnimarjat on nyt napsittu säilöön! Poiminta-aika meidän tyrnillämme oli viime viikonloppuna (vko 34), liekö se sitten oikea aika, ainakin tuntuivat kypsiltä.

Olin niin rapukestitouhuissa kiinni, etten kyllä osallistunut poimintaan millään lailla. Mies ja poikanen yhteistuumin taivuttivat pitkät oksat kaarelle alas, jotta hehkuvan oranssit marjat sai poimituksi vyölle sidottuun kahvalliseen poimintakulhoon (Tupperwaren leivontakulho oikein hyvä tässä..).

Koko meidän tyrnisaaliimme meni tehosekoittimen kautta sokerilla höystettynä soseeksi, joka siivilällä paseerattiin (poistettiin siis marjojen kuoret ja siemenet) ja sitten pakastettiin. Sose on uskomattoman hyvää! Siihen kun lisää vettä ja vielä hiukan sokeria, saa aivan mielettömän herkullista mehua.

Osa soseesta meni miehen toimesta pakastimeen aika isoissa erissä, kunnes keksin, että pienempiä määriä on helpompi ottaa käyttöön, kun pakastaa soseen ensin jääpalamuottiin. Näin olen tehnyt vauvanruoillekin aikoinaan. Jääpalan kokoiset kuutiot siirretään jäädyttyään isompaan rasiaan, ja kuutioita voi ottaa pakasteesta käyttöön haluamansa määrän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti